Vancouver

Fem matcher för tjuvsmällen

ANNONS

Keith fick sitt straff för smällen på Sedin

Så har då Duncan Keith fått sitt straff för den fula armbågstacklingen han utdelade på Daniel Sedin. Fem matchers avstängning blir det för den kanadensiske stjärnbacken som själv står fast vid att han inte hade har för avsikt att skada svensken.
– Tacklingen var farlig, vårdslös och orsakade skada, motiverade NHL:s disciplinärt ansvariga Brendan Shanahan straffet.

Duncan Keiths armbågstackling i huvudet på Daniel Sedin såg ut att vara avsiktlig. Enligt Henrik Sedin var det en ren hämndaktion för en tackling som Daniel delade ut på Keith tidigare under mötet mellan Chicago och Vancouver i onsdags.

Den kanadensiske stjärnan står dock fast vid att han inte hade någon som helst avsikt att skada svensken. Fem matchers avstängning blev till slut ändå straffet för tjuvsmällen och det motiverar NHL:s disciplinärt ansvariga Brendan Shanahan på följande sätt:
– Trots Keiths försäkran om att hans avsikt med tacklingen var att stoppa Sedins framfart snarare än att det var en hämndaktion för en tidigare tackling så var tacklingen farlig, vårdslös och resulterade i skada, säger Shanahan i ett uttalande på NHL:s hemsida.
– Vi har också tagit hänsyn till Keiths tidigare historia utan avstängningar och med endast en böter under sina tidigare sju NHL-säsonger i beslutet.

”Han börjar må lite bättre”
Från Vancouvers sida uttalade sig den assisterade general managern Laurence Gilman om straffet och meddelade att man accepterar ligans beslut.
– Vi respekterar ligans beslut. För tillfället måste vi istället fokusera på att säkra en slutspelsplats på en så bra placering som möjligt, säger Gilman till Vancouver Province.
– Med det sagt så är vår högsta prioritet just nu Daniels hälsa och välmående. Vi ser fram emot att han ska återhämta sig fullt ut och att han kan komma tillbaka till oss så snart som möjligt.

När det gäller just Daniel Sedins hälsa så kunde också Henrik ge försiktigt positiva besked efter att han pratat med sin bror.
– Jag pratade med honom efter att han landat i Vancouver och då sade han att han började må lite bättre, säger Henrik och fortsätter:
– Han hade fortfarande huvudvärk men kände sig inte groggy och yr på samma sätt som direkt efter tacklingen. Men vem vet, ibland börjar du må bättre innan det försämras igen så det är svårt att säga hur det här kommer arta sig.

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM