• Publicerat 25 mars, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Dallas tog tillbaka divisionsledningen

Så sent som ifjol representerade Karlis Skrastins Dallas Stars i NHL. Under sina två avslutande säsonger i världens bästa liga spelade letten för Texas-klubben där han svarade för 21 poäng (5+16) på 153 matcher. 7 september ifjol hände dock det som inte får hända och den då 37-årige backveteranen var en av de spelare som omkom i Lokomotiv Jaroslavls tragiska flygkrasch. Inför Dallas möte med Calgary igår kväll hedrades Skrastins minne med en ceremoni i American Airlines Center och därefter gick Stars in och vann matchen mot Flames med 4-1 för sin forna lagkamrat.

Foto: Getty Images

HEDRADES. Minnet av den lettiska backen Karlis Skrastins hedrades inför matchen mellan Dallas och Calgary.

– Det var mycket tårar på bänken inklusive mig själv, säger Stars coach Glen Gulutzan till Dallas Morning News och fortsätter:
– Du bara önskar det bästa för hans familj. Killarna vet hur ”Scatch” agerade när han fanns på banan och använde sedan den energin på rätt sätt i matchen.

Efter tre förluster på de fyra senaste matcherna syntes det också tidigt att detta var en väldigt speciell match för Stars spelare. Innan åtta minuter var spelade hade man gått ifrån till 2-0 och innan matchen var över lyste slutsiffrorna 4-1 klart på resultattavlan. Stora matchvinnare blev tvåmålsskytten Jamie Benn och målvakten Kari Lehtonen.
– Du är i behov av stort målvaktsspel den här tiden på året och det fick vi verkligen i den här matchen. Vår fina start gav oss en 2-0-ledning och sedan fixade Kari resten, säger Gulutzan.

Calgary vann faktiskt skotten i matchen med hela 36-20 men Lehtonen var fantastisk och stoppade 35 skott. Segern var finländarens 31:a på 53 matcher den här säsongen och det är inget snack om att 28-åringen nu tagit ett stort steg framåt i sin utveckling. Något hans lagkamrater också lagt märke till.
– Han är så oerhört stabil. Hans lugn är hans största tillgång och som målvakt är det något du måste ha, säger backen Trevor Daley.

I och med segern tog Dallas över ledningen i Pacific Division Toppstriden där är dock oerhört tät med fyra lag inom en poängs marginal och kampen om den divisionssegern lär bli en rysare hela vägen fram till slutet av säsongen.

Text: Ola Winther