• Publicerat 26 mars, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Sex spelare får lämna klubben

HV71 förlorar en av sina stora profiler. Det är den landslagsmeriterade centern Andreas Falk som har beslutat sig för att gå vidare i karriären, uppger sportchefen Fredrik Stillman i en intervju med hv71.se.
– Han har meddelat att han behöver en nytändning i sin karriär och tänker pröva lyckan utomlands. Vi hade gärna valt att behålla Andreas i HV71, men tyvärr blir det inte så.

Utöver att HV71 även förlorar backen Adam Almqvist till spel i Nordamerika står det klart att sex spelare inte får nytt kontrakt av klubben. Målvakten Daniel Larsson får sällskap ut genom dörren av kollegan Andreas Andersson. Försvinner gör även backarna Daniel Rahimi och Noah Welch liksom forwardsduon Kamil Piros och Morten Ask.
– Vi har av olika anledningar valt att inte förlänga med dessa spelare. Under dagen har vi haft bra möten med spelarna och gjort avslut. Det finns inga ”hard feelings” utan vi önskar dem all lycka i framtiden, säger Stillman.

HV71 har en målvakt under kontrakt inför nästa säsong. Det är unge Jonas Gunnarsson som har varit utlånad till Troja-Ljungby i allsvenskan den gånga säsongen.

Text: Uffe Bodin