• Publicerat 26 mars, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Nihlstorp till sjukhus efter ögonskada

I den tredje av kvartsfinalerna mot HV71 tvingades han av isen på grund av en nackskada. På måndagen kunde det ha gått ännu värre för Färjestads målvakt Cristopher Nihlstorp. Sex minuter in i den tredje perioden av den första semifinalen mot Brynäs fick 28-åringen olyckligt in Brynäsforwarden Sebastian Wännströms klubbspets genom gallret och in i ena ögat.

Nihlstorp vred sig i smärtor på isen innan han hjälptes av isen av Jonas Frögren. Målvakten togs raka vägen till sjukhus i Gävle där det fastställdes att hans öga hade klarat sig utan allvarligare skador.
– Han har blivit noggrant undersökt och har klarat sig med ett skrapsår på hornhinnan. Synen är inte skadad, säger Färjestads sjukgymnast Oskar Strandlund till Värmlands Folkblad.

Det är oklart när Cristopher Nihlstorp kan vara tillbaka i spel igen. Fredrik Pettersson Wentzel ersatte honom mellan stolparna på måndagen och släppte in Brynäs kvitteringsmål bara minuter efter att ha beträtt isen. Pettersson Wentzel hämtade sig dock snabbt och svarade för flera matchavgörande räddningar i förlängningen innan Patrik Lundh slutligen avgjorde matchen i Färjestads favör.

Nihlstorp stoppade 21 av 22 skott innan skadan, Pettersson Wentzel motade 24 av 25 skott efter sitt inhopp.

Text: Uffe Bodin