Hedman skrev på för två år

Ratad av Modo. Nu är Anton Hedman istället klar för ligasegrarna Luleå för de kommande två säsongerna.
– Luleå var det bästa laget i Elitserien förra säsongen och jag ser verkligen fram emot att vara en del av satsningen där uppe, säger Anton Hedman.

Anton Hedman fick med Ulf Samuelsson som tränare i Modo se en del istid och förtroende försvinna jämfört med under debutsäsongen i Elitserien under Challe Berglunds ledarskap.

Efter en säsong med bara ett mål och tre assist – jämfört med 5+8 under rookiesäsongen – tilldelades tuffingen inte heller något nytt kontrakt med Modo.

Istället går han nu vidare som elitseriespelare hos ligasegrarna Luleå.

– Jag är jättenöjd med att ha skrivit på för Luleå Hockey som har ett jättebra rykte runt om i ligan och där man kunnat se flera spelare som kommit dit och fått en jättebra utveckling. Luleå var det bästa laget i Elitserien förra säsongen och jag ser verkligen fram emot att vara en del av satsningen där uppe, säger Anton Hedman till Luleås hemsida.

25-åringen kom till Modo från Växjö efter att ha gjort 23 poäng på 51 matcher i Allsvenskan säsongen 09/10. Han hade då gjort sig mest känd för sitt fysiska spel, vilket även gjorde honom till rubrikernas namn vid ett par tillfällen under första säsongen i Modo.

– Anton är en powerforward och en spelartyp som har ett karismatiskt och profilstarkt spelsätt som vi har haft lite brist av de senaste säsongerna. Därför tror vi att han kommer att passa in bra i vårt intensiva och forecheckande spelsätt och att han skall kunna hjälpa laget till nya framgångar, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Hedman har utöver spel i Växjö även provat på allsvenskt spel i Västerås, Almtuna och Hammarby. Som junior spelade han för Djurgården och gjorde även två säsonger OHL.

Text: Robert Pettersson