Spelar för blodcancerfonden

Almtuna IS gamla 82-lag kommer spela tillsammans med tidigare och aktiva hockeyproffs i en match till förmån för Blodcancerfonden, skriver fonden i ett pressmeddelande. Det här är fjärde året i rad som matchen spelas, till minne av Patrik Alwinder som gick bort i leukemi 1999. Alwinder var tidigare målvakt i det som då hette Uppsala AIS.

En mängd kända hockeyprofiler, så som Marcus Ragnarsson, Per Eklund, Björn Danielsson, Markus Matthiasson och Danijela Rundqvist kommer delta i matchen.
– Vi ser verkligen fram emot matchen och arrangemanget runt den, där vi hoppas kunna samla in mycket pengar till blodcancerforskningen. För mig som tidigare lagkamrat till Patrik känns det viktigt att både kunna hedra minnet och samtidigt samla in så mycket pengar som möjligt till Blodcancerfonden, säger Andreas Jalstrand, en av arrangörerna.

Även spelarna ser fram emot tillställningen.
– Det känns jättebra att vara med och stötta en bra sak, säger den tidigare Almtuna-spelaren Markus Matthiasson.

Matchen spelas på lördag klockan 14.00 i Gränby Ishall.

Text: Måns Karlsson