Kirill Starkov vänder tillbaka till Sverige igen för spel nästa säsong. Han är klar för spel i Oskarshamn.
En övergång som varit klar sedan länge, men bekräftas först nu.

– Vi gjorde klart med Kirill Starkov redan i januari när han lämnade Rögle. Just då fanns det inga möjligheter att ta in honom i truppen utan han fick avsluta säsongen i Danmark, säger sportchefen Roger Jönsson till klubbens hemsida.

Starkov värvades till Rögle efter att ha gjort 41 poäng på 38 matcher med Esbjerg i danska ligan säsongen innan.
I Rögle floppade han och gjorde bara 15 poäng på 39 matcher innan han fick lämna klubben och vände tillbaka till Danmark där han spelade säsongsavslutningen för Sönderjyske från Vojens och gjorde nio poäng på sex matcher i ligaspelet.

– Han är väldigt angelägen om att ta revansch på senaste säsongen som inte blev så lyckad i Rögle. Han är grymt motiverad och laddad att hjälpa IKO och samtidigt visa att han är en mycket bra hockeyspelare

Text: Robert Pettersson