• Publicerat 4 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Sätter sig på dubbla stolar

Djurgårdens degradering till Hockeyallsvenskan har skördat sitt första offer. På onsdagen meddelade klubben att Janne Järlefelt får lämna posten som sportchef. Ersättare: tränaren Charles Berglund.
– Han kommer att klara av de dubbla rollerna på ett utmärkt sätt, säger ordföranden Mats Larsson.

Efter 36 år i den högsta seriejn blev det i helgen klart att Djurgården spelar i Hockeyallsvenskan från och med hösten. Degraderingen får som väntat en del konsekvenser för klubben. På onsdagen presenterades den första förändringen som består i att sportchefen Janne Järlefelt får lämna klubben efter fem säsonger på posten.
– Vi kom tillsammans med Janne Järlefelt överens om att avsluta hans engagemang i klubben. Det har blivit en ohållbar situation för Janne, där han fått ta oförtjänt mycket kritik, även för saker som han över huvud taget inte ansvarar för. Janne har en lång historia i Djurgården och han ska ha ett stort tack för det jobb han lagt ner för klubben under alla de här åren, säger Djurgården Hockeys ordförande Mats Larsson på klubbens webbsida.

In som ersättare kliver Charles Berglund som hädanefter kommer att vara både tränare och sportchef.
– Challe har ett brett kontaktnät både i Sverige och internationellt och är en tränare som kan och kommer att klara av de här dubbla rollerna på ett utmärkt sätt, säger Mats Larsson.

Charles Berglund kom in som ny tränare inför kvalserien. Detta sedan Djurgården avskedat Hardy Nilsson under säsongen och därefter testat juniotränaren Tony Zabel som huvudtränare under slutfasen av grundserien. Berglund lyckades emellertid inte rädda Djurgården kvar i elitserien. Lördagens förlust mot Leksand innebar degradering.

Text: Uffe Bodin