• Publicerat 4 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Yetman ersätter Strömberg

Precis som det tidigare har rapporterats blir Örebro nästa klubbadress för kanadensaren Patrick Yetman. I dag bekräftade Mikael Fahlander för Nerikes Allehanda att parterna är överens och att Yetman blir den som ersätter Conny Strömberg i den allsvensk klubben.
– Det känns jättebra. Vi vill ha in fart och en spelare som kan jobba sig till chanser. Det får vi nu i Yetman. Vi kan ersätta Conny med honom eller sammanföra honom i en kedja med Jared Aulin och Marcus Weinstock, säger Fahlander.

I och med att Örebro har förlängt kontraktet med stjärnan Jared Aulin sedan tidigare har man fyllt sin icke-EU-kvot. Det innebär att det inte blir någon fortsättning i klubben för backen Dustin Kohn. Däremot finns det förhoppningar om att kunna behålla forwarden Matt Keith, som har brittiskt pass. Keith hade ingen märkvärdig grundserien, men växte ut till en av Örebros främsta spelare under kvalserien.

Patrick Yetman kommer närmast från Linköping, dit han värvades från finska Ässät under säsongen. 31-åringen svarade för fem poäng (3+2) på 13 matcher i LHC:s tröja. Han har tidigare representerat Modo och Södertälje i elitserien samt Västerås i allsvenskan.

Text: Uffe Bodin