• Publicerat 11 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Får chansen att plocka Jakupov

För tredje säsongen i följd väljer Edmonton Oilers först i NHL-draften. Det blev klart i natt när NHL genomförde sitt årliga draftlotteri.

Columbus Blue Jackets hade störst chans – 25 procent – att plocka hem draftlotteriet eftersom de hade minst antal poäng av alla lag i ligan. Edmonton, som slutade näst sist i Western Conference, hade 18,8 procents chans att få välja först. Det räckte. Nu har klubben chansen att drafta den karismatiske ryssen Nail Jakupov, som har toppat merparten av alla rankingar inför NHL-draften. Oilers uppges dock vara på jakt efter en back då man redan har draftat en forward (Taylor Hall) och en center (Ryan Nugent-Hopkins) med sina tidigare förstaval.

Columbus kommer att drafta som tvåa medan Montréal Canadiens, som slutade sist i Eastern Conference, väljer som trea. New York Islanders väljer som fjärde lag medan Toronto Maple Leafs plockar den femte spelaren i draften.

Så här ser draftordningen ut för de lag som missade Stanley Cup-slutspelet. Draftordningen för övriga lag baseras på hur de klarar sig i slutspelet.

1) Edmonton Oilers
2) Columbus Blue Jackets
3) Montréal Canadiens
4) New York Islanders
5) Toronto Maple Leafs
6) Anaheim Ducks
7) Minnesota Wild
8) Carolina Hurricanes
9) Winnipeg Jets
10) Tampa Bay Lightning
11) Washington Capitals *
12) Buffalo Sabres
13) Dallas Stars
14) Calgary Flames

* – Washington Capitals tillskansade sig Colorado Avalanches förstaval i Semjon Varlamov-trejden inför säsongen.

Text: Uffe Bodin