• Publicerat 11 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Ett bra alternativ för mig”

Robin Sterner miste sin plats i Färjestad den gångna säsongen och blev utlånad till allsvenska Örebro under slutfasen av säsongen. Nu förefaller det bli ett permanent klubbyte för 21-åringen, som bland annat ska vara intressant för Timrå, uppger Dagbladet.
– Det är absolut intressant och spel i Elitserien lockar verkligen, säger Sterner till tidningen.
– Jag är Karlstadspojke i grunden och det är första gången som jag är inne på att flytta på mig. I min situation måste jag titta på var jag har bäst chans att få mer speltid. I Karlstad har det varit si och så de senaste åren.

Färjestad har inte helt och hållet strukit Sterner från sina framtidsplaner, men sportchefen Thomas Rundqvist lät osäker när han kommenterade forwardens framtid i Värmlands Folkblad tidigare.
– Det hänger mycket på vad han själv vill men Robin är definitivt i ett läge där han måste spela mycket, inte fem, sex minuter per match utan 12–15. Vi kan inte ha honom på gränsen en säsong till. Ska han vara kvar måste han ha en ordentlig plats bland dom tolv, sade Rundqvist då.

Robin Sterner A-lagsdebuterade i Färjestad 2009 och har spelat 137 elitseriematcher för klubben. Den gånga säsongen svarade han för två mål och två assist på 40 matcher samt ett mål och två assist på nio allsvenska matcher med Örebro.

Text: Uffe Bodin