• Publicerat 11 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Alexander Johansson klar för Växjö

I går offentliggjorde Linköping att man värvat Rögles kanadensare Eric Himelfarb. I dag blev det bekräftat att ytterligare en av nykomlingens kvalhjältar flyttar på sig. Nu är det Alexander Johansson som lämnar Ängelholm för Växjö.
– Man kan säga att han spelar ett vinnande spel: han är jobbig att möta, men ändå bra på att skapa chanser, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Alexander Johansson kom till Rögle från Troja-Ljungby för två år sedan. Sedan dess har 23-åringen från Värnamo tagit ett par kliv i utvecklingen och framför allt blivit en offensivt sett giftigare spelare. Den gångna säsongen var han skadedrabbad, men lyckades chippa in med 23 poäng (13+10) på 35 allsvenska matcher samt ytterligare sju poäng (3+4) på tio kvalseriematcher när Rögle överraskande tog steget upp i elitserien.

Nu lämnar Johansson Skåne och återvänder hem till Småland. På onsdagen bekräftade Växjö att klubben tecknat ett tvåårskontrakt med centern.
– Alexander är en intressant spelartyp. Han är bra på skridskorna och spelar tufft. Han är en riktig karaktärsspelare, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.
– Man kan säga att han spelar ett vinnande spel: han är jobbig att möta, men ändå bra på att skapa chanser. Han har också visat att han klarar av pressen att spela i ett topplag som Rögle är. Han krönte allt med att spela bra i kvalserien och han visade att han kan spela högre upp i seriesystemet.

Alexander Johanssons bakgrund var också viktig i rekryteringen.
– Han är också från Småland vilket passar bra in i vårt långsiktiga mål att bygga laget med spelare från närområdet, säger Henrik Evertsson.

Alexander Johansson har 166 allsvenska matcher bakom sig för Troja och Rögle. På dessa har han svarat för 83 poäng (27+56).

Text: Uffe Bodin