”Hans statistik är imponerande”

Collegestjärnan Jack Connolly kommer till Sverige spel nästa säsong. Det blir spel i Elitserien och Färjestad för collegehockeyns främsta spelare den gångna säsongen.
– Hans statistik är imponerande och han har ledaregenskaper som gjort honom till lagkapten för sitt lag och vi hoppas att han ska fortsätta producera även i Elitserien, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Redan förra veckan skrev vi om den amerikanske collegestjärnan Jack Connolly och hans blickande mot den svenska marknaden.

Idag blev han klar för Färjestad.

– En kille som vi började kolla upp redan ifjol och hans utvecklingskurva har fortsatt åt rätt håll, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

22-åringen vann nyligen det ärofyllda priset Hobey Baker Award som collegehockeyns bästa spelare och sköt 20 mål och 40 assist på 41 matcher under säsongen. De två senaste åren har han varit tvåa respektive trea i collegehockeyns poängliga och var en av toppspelarna redan året innan dess.

– Vi har fått väldigt bra rekommendationer på honom och har sett att flera collegespelare fungerat bra i den svenska hockeymiljön i Elitserien och Allsvenskan där storleken inte är lika avgörande som i proffsligorna i Nordamerika, säger Thomas Rundqvist.

Förra säsongen gick Broc Little direkt från collegehockeyn och in och blev allsvenskans stora mål- och poängkung och förrförra säsongen kom Ryan Lasch direkt från college till Södertälje och sköt 30 poäng. I år vann han poängligan i FM-ligan.

– Många universitetsspelare får en mycket bra hockeyutbildning. Eftersom de inte spelar lika mycket matcher som i proffsligorna finns mer tid att träna och slipa på detaljer, säger Rundqvist.

Även Jacks äldre bror Chris uppges vara högaktuell för en flytt till Sverige till nästa säsong.

Chris har spelat för Boston University de fyra senaste åren och lämnar för proffslivet till nästa säsong.

Text: Robert Pettersson