• Publicerat 15 april, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Moskva utjämnade finalserien mot Omsk

När finalspelet i Gargarin Cup fortsatte under söndagen så såg Dynamo Moskva till att utjämna matchserien mot Avangard Omsk.

Huvudstadslaget besegrade Omsk med 2-1 efter att finländaren Leo Komarov satt det matchvinnande 2-0-målet redan i slutminuten av den första perioden. Dynamo hittade därmed också tillbaka till vinnarspåret efter att lagets vinstsvit på sju raka segrar bröts senast.

Efter det att Aleksandr Perezjogin reducerat för Omsk redan 55 sekunder in på den tredje perioden så inleddes en våldsam offensiv mot den gästande Dynamo-kassen. Omsk vann skotten med hela 17-3 under avslutningsperioden och 28-16 totalt men den erfarne Aleksandr Jeremenko stod pall för trycket och ledde Dynamo till en välbehövlig seger.

Matchserien vänder nu för två matcher i Moskva och det återstår att se om Omsk kan vinna tillbaka hemmafördelen redan i match tre på tisdag.

Text: Ola Winther