• Publicerat 16 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Vesterholms skrev på för Bik

De lämnade Malmö i hopp om att få mer speltid, men det blir inte i moderklubben Karlskrona. I stället skrev Patrhrik och Ponthus Vesterholm på måndagen varsitt ettårskontrakt med Bik Karlskoga.

Det stod ganska tidigt klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Malmö Redhawks för Pathrik och Ponthus Vesterholm. Den 20-åriga tvillingduon hade i och med Malmös storsatsning svårt att få lika mycket speltid som under den succéartade fjolårssäsongen när båda två producerade bra med poäng när de plockades upp i A-laget.

Nu har den i Karlskrona fostrade duon hittat en ny klubbadress i Bik Karlskoga. På måndagen meddelade klubben att den tecknat ett ettårskontrakt med blekingesönerna.
”Bröderna kommer närmast från Malmö och är en mycket intressant värvning helt i linje med föreningens sätt att arbeta”, skriver klubben i en mycket kortfattad kommentar på sin webbsida.

Patrhrik Vesterholm svarade för sex mål och nio poäng på 43 matcher i Malmötröjan den gångna säsongen medan Ponthus Vesterholm samlade på sig fyra assist på 34 matcher. Säsongen 2010/11 gjorde Pathrik 21 poäng (8+13) på 34 matcher medan Ponthus samlade ihop 13 (7+6) på 24 matcher.

Text: Uffe Bodin