• Publicerat 17 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Ett spännande namn”

SVT Blekingenytt kommer med sensationella uppgifter på tisdagsförmiddagen. På sin sajt skriver man att NHL:s stora superpest Sean Avery för diskussioner med den allsvenska nykomligen Karlskrona HK.
– Vi för just nu diskussioner med ett tjugotal spelare och jag har som princip att inte kommentera några namn förrän allt är klart, säger klubbens ordförande Mats Johansson utan att varken bekräfta eller dementera ryktet.
– Men det är klart att det är ett spännande namn, säger han vidare.

Blekingenytt uppger också att Linköping visar intresse för 32-åringen, som har gjort 90 mål och 247 poäng på 580 NHL-matcher kryddat med 1 533 utvisningsminuter.

Sean Averys NHL-kontrakt med New York Rangers är på väg att löpa ut och det är högst tveksamt om han skulle få en ny chans i NHL efter de senaste årens alla kontroverser. Han har tillbringat delar av årets säsong i AHL med Connecticut Whale, men där gjorde han sig så omöjlig att Rangers stoppade honom från vidare spel. Själv har Avery påstått att han tänker sluta spela och satsa på en karriär som reklammakare, men intresset från Europa uppges vara stort.

Text: Uffe Bodin