Fahlander kliver in med pengar

Att säga att hjälpen kommer från oväntat håll är kanske att ta i, affärssnillet Mikael Fahlander har ju hjälpt föreningar förr, men där kommunen sa nej till ackord får Skövde IK vända sig till företagare för att få hjälp.

Fahlander kliver in med pengar och stöttar rekonstruktionen och gör den realistisk att genomföra. Det innebär att man kan undvika en konkurs och samtidigt börja arbeta framåt med att knyta upp andra sponsorer etcetera.

Vi kan kalla det ett fall av tjänster och gentjänster då klubben har hjälpt finansiären och han bjuder tillbaka med hjälp på det här viset.

Det är i nådens minut skulle man lugnt kunna säga. Senast på fredag ska tingsrätten fatta beslut om ifall föreningen får ytterligare tid på sig att undvika en konkurs då den ursprungliga rekonstruktionstiden går ut imorn, torsdag.

Men nu tycks man alltså överleva. Till glädje för både supportrar och E-serien får man anta.

– Skönt för serien och skönt för klubben, att börja om efter en konkurs är ett helvete, låter Fahlander själv hälsa.

Det är naturligtvis väldigt mycket kvar att jobba med för Skövde IK även efter det här. Att man klarar rekonstruktionen innebär att klubben överlever och undviker den degradering från ettan som en konkurs hade inneburit. Men vägen mot att bli en slagkraftig division ett-förening igen är lång och tuff.

Ett ämne som jag lär återkomma till.

* * *

…skönt då förresten att man får gå på hockey i Billingehov till vintern igen. Lätt en av ettans mest tilltalande anläggningar att se det fina spelet i.

* * *

Minns ni Peter Johansson som med sitt ledarskap lotsade Rögle till eliten förra gången det begav sig, men sen trots fina insatser fick sparken när föreningen fick panik i finrummet?

Han kommer att träna Helsingborg i F-serien kommande säsong. Ett mycket bra tränarval och garanterat en man att satsa på om man vill ta föreningen från en position som soplag i serien till en klubb som är något mer att räkna med.

* * *

Apropå Rögle förresten, ”Rögle-dödaren” Alexander Barta är en mycket bra värvning.

* * *

Känns inte storyn Mathias Månsson lite likadan som storyn Jonte Hedström?

Ett en gång hyllat kraftpaket som sen får tvärstopp på karriären och efter det inte lyckas med något någonstans. Jonte Hedström tvingades kliva så långt ner som till ettan och Asplöven innan han lyckades få lite rebound med Timrå i år. Jag är inte alls förvånad om Månsson går samma öde till mötes.

Det var ett bra tag sedan han rosade någon marknad och det är inte alls givet att det finns fortsatt allsvenskt intresse för honom nu när man valt att bryta avtalet med Södertälje. Destination division ett?

* * *

Ettan sanerar sig själv, eller vad ska man säga om den trend vi såg inför säsongen som gick och det som händer nu med lag som drar sig ur? Clemensnäs har redan kastat in handduken och nu gör Ånge samma sak. Det blir verkligt tunt med klasslag norröver…och tänk då vad som händer om det blir allsvenskan för Asplöven…

* * *

Apropå Norrland. Jens Nilsson blir kvar i Östersund. Det känns som att succélaget som nästan sopade ut KHK i PO2 fortsatt kommer vara en av få styrkefaktorer norröver till vintern.

* * *

Två bröder Erkgärds och en målvakt Bergh förlänger med varsitt år i Vita Hästen.

Som nämnt tidigare satsar pållarna på att behålla merparten av den trupp som rasade ut i PO3 tidigare i år.

* * *

Slovenerna vällde in i allsvenskan inför säsongen som gick, nu sprider sig trenden även ner i ettan och man bör väl egentligen inte vara särskilt förvånad att det är stålmännen i Olofström som har en sloven på kroken. Man brukar ju vara pigga på utländsk glans där i köldhålet. Målvakten Matija Pintaric är klar.

Om honom vet jag absolut ingenting.

Text: Mikael Mjörnberg