• Publicerat 19 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Forne HV-forwarden tillbaka i elitserien

Björn Melin återvänder till Sverige. Men inte till Jönköping och HV71. I stället skrev han i dag på ett tvåårskontrakt med AIK.
– Det är en ödmjuk spelare, säger sportchefen Anders Gozzi om nyförvärvet.

30-årige Björn Melin är en av de spelare som är hårdast förknippade med HV71. Han är född och uppvuxen i Jönköping och har gjort över 400 elitseriematcher för klubben.

När den landslagsmeriterade forwarden nu väljer att flytta hem till Sverige efter två säsonger i utlandet testar han emellertid lyckan i en annan klubb. I dag gjorde han klart med AIK.
– Björn är en begåvad offensiv spelare med bra skott och god teknik. Det är en ödmjuk spelare med internationell rutin som passar väl in i vårt lagbygge. Vi är väldigt glada att Björn väljer att satsa på AIK och vår resa att bli en av de ledande klubbarna i Sverige, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi om nyförvärvet.

Melin lämnade HV71 för spel i KHL hösten 2010, men hann bara spela 14 matcher för Neftechimik Niznjekamsk innan han fick sparken och avrundade säsongen i schweiziska Gottéron Fribourg. Den här säsongen gjorde han ett nytt försök i KHL, men fick lämna Dinamo Riga efter elva poänglösa matcher. I stället har det blivit spel i finska Lukko Rauma, där han sköt nio mål och hade 24 poäng på 42 grundseriematcher i FM-ligan.

Utöver alla sina matcher och tre SM-guld med HV71 har Melin hunnit med en säsong i Malmö samt en säsong i Nordamerika där han utöver59 AHL-matcher med Portland Pirates spelade tre NHL-matcher med Anaheim Ducks.

Text: Uffe Bodin