• Publicerat 19 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Uppges starta i sjätte finalen

Han blev överraskande satt på bänken i den femte finalmatchen i Skellefteå senast, men i kväll ska Niklas Svedberg vara tillbaka i Brynäs kasse, uppger Gävle Nyhetsbyrå.
– Det är Tommys beslut och jag respekterar det, säger Svedberg själv.

Brynäs har själva inte gått ut med några uppgifter på om det blir Niklas Svedberg eller Johan Holmqvist som vaktar Gävlelagets kasse när man i kväll får en tredje chans att spela hem SM-guldet. Svedberg hade startat tolv raka slutspelsmatcher när ”Honken” lite överraskande fick chansen i Skellefteå Kraft Arena i tisdags kväll. Enligt uppgifter till Gävle Nyhetsbyrå kommer Svedberg att vara tillbaka i kassen i kväll.

Varför han inte stod i tisdags har han ingen förklaring till.
– Jag har ingen skada i alla fall, jag känner mig frisk och så och har tränat både i går och i dag, så det är absolut inget sånt, säger Svedberg till tidningen.
– Det är Tommys beslut och jag respekterar det, men du får ta med honom vad det berodde på.

Brynäs har ett fullt friskt lag sånär som på långtidsskadade Sebastian Lauritzen. I Skellefteå finns det fler frågetecken. Tränaren Anders Forsberg är dock optimist inför kvällens utmaning och säger till Norran att både Pierre-Édouard Bellemareoch Johan Forsberg kommer att spela. Dessutom kan det bli aktuellt för Lee Goren att göra comeback efter sina skadebekymmer.
– Vi åker ner med en stor trupp så vi kan täcka allting. De som stannar hemma är (Fredrik) Hynning, (Fredrik) Styrman, (Rasmus) Edström, (Joel) Mustonen och (Stefan) Steen, säger Forsberg.

Text: Uffe Bodin