• Publicerat 20 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Klefbom spelare vidare i Färjestad

Inom kort skriver han NHL-kontrakt med Edmonton Oilers. Men det innebär inte att Oscar Klefbom flyttar till Nordamerika. Han kommer att spela för Färjestad även kommande säsing.
– Vi kom överens om att ett år till här bara gör mig gott, säger Klefbom i en intervju med Värmlands Folkblad.

Oscar Klefbom draftades som 19:e spelare av Edmonton Oilers förra sommaren. NHL-klubben är i stort behov av nya backar, men trots att den 18-årige värmlänningen nu är nära att skriva på ett treårskontrakt med Oilers kommer han inte att spela för dem nästa säsong.

Juniorvärldsmästarbacken träffade nyligen Oilers general manager Steve Tambellini i Stockholm och kom överens med honom om att stanna i Karlstad.
– Jag förklarade för honom att jag trivs jättebra här och som det ser ut är situationen i Färjestad, när Frögren, Sevc och Berglund försvinner, gynnsam. Jag åker upp några pinnhål, berättar Oscar Klefbom för Värmlands Folkblad.
– Så vi kom överens om att ett år till här bara gör mig gott, jag har ingen stress att åka över och riskera hamna i en juniorliga eller AHL.

NHL-kontraktet kommer att ge ynglingen ett fint tillskott i kassan.
– Ja, 1,8 miljoner är standard i ”sign on-bonus” för en spelare som draftats i första rundan. Det är fina pengar för en 18-åring, säger Oscar Klefbom som har en liten aning om hur han ska spendera pengar.
– Det är mycket man skulle vilja ha. Nu gäller det att ha båda fötterna kvar på jorden men en fin bil och en båt vore fint.

Text: Uffe Bodin