Heed återvänder

Växjö tappar Ilkka Heikkinen till Lugano. Men en PP-specialist kommer man ändå ha på backplats nästa säsong. Idag gjorde man klart med Malmös Tim Heed.
– Han har varit förstaback i power play i Malmö i år, och det finns inte så många ställen i Sverige där pressen är större, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Tim Heed återvänder till Växjö igen efter ett år i Malmö och ”ersätter” Ilkka Heikkinen som klubbens PP-specialist på backsidan.

– Han har varit förstaback i power play i Malmö i år, och det finns inte så många ställen i Sverige där pressen är större. Vi är övertygade om att han kan spela under pressen i elitserien också. Trots att han är ung så har han skapligt med erfarenhet, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida om sitt nyförvärv.

Den 21-årige backen sköt fyra mål och totalt 30 poäng på 47 matcher för Malmö i Allsvenskan och gjorde tio poäng på 27 matcher när användes inte minst i PP-spelet i Elitserien för Södertälje för två säsonger sedan.

Säsongen 10/11 tillbringade han till större delen utlånad från Södertälje till just Växjö, som då spelade i Allsvenskan.
Där sköt han 23 poäng på 29 matcher och var trots att han missade 23 av lagets matcher deras klart bästa back poängmässigt innan han kallades tillbaka till Södertälje lagom till Kvalserien.

– Vi känner till Tim väl och ser så klart en stor potential i honom. Vi är väldigt optimistiska till att vi ska kunna plocka fram så mycket vi kan av det som finns i honom, säger Henrik Evertsson.

Text: Robert Pettersson