• Publicerat 23 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tillbaka efter hjärnskakningen

Daniel Alfredsson kommer att göra comeback efter sin hjärnskakning i nattens sjätte match mot New York Rangers. Det finns dessutom en möjlighet att Jakob Silfverberg NHL-debuterar för Ottawa Senators.
– Jag väljer mellan Alfredsson och Silfverberg, skämtade Ottawas coach Paul MacLean på dagens presskonferens.

Ottawa Senators har chansen att slå ut New York Rangers ur slutspelet på hemmais i natt. Senators har 3-2 i matcher inför mötet i Scotiabank Place och kan bli det andra åttondeseedade laget i årets slutspel att slå ut ett förstaseedat lag. Sedan tidigare har Los Angeles Kings slagit ut Vancouver Canucks i den västra konferensen.

Lagom till vad som kan vara avgörandets stund får Ottawa tillbaka en av sina absoluta nyckelspelare i form av lagkaptenen Daniel Alfredsson. 39-åringen har missat de tre senaste matcherna med den hjärnskakning han ådrog sig efter en armbågstackling från Carl Hagelin i den andra konferenskvartsfinalen.

”Funderar på att låta honom spela”
Samtidigt som Alfredsson gör comeback kommer även Hagelin att vara tillbaka på isen för Rangers. Han har tjänat av den tre matcher långa avstängningen han fick i och med armbågstacklingen.

När det gäller Jakob Silfverbergs vara eller icke vara på isen i natt väljer Ottawas coach Paul MacLean att hålla spänningen vid liv. På måndagens presskonferens meddelade han att chansen finns.
– Vi funderar på att låta honom spela, sade MacLean innan han skämtade till det med de svenska reportrarna på plats.
– Men just nu måste vi bestämma om vi ska spela med Silfverberg eller Alfredsson. Vi har ett litet bryderi där. Eller så kanske vi kan låta båda spela.

Jakob Silfverberg flög till Ottawa efter Brynäs guldfest under gårdagen. Hans klubbor hamnade på villovägar i Frankfurt, men han kunde trots allt träna med laget i dag.

Text: Uffe Bodin