Larsson återvänder till Stockholm

Viktor Fasth drar till NHL till nästa säsong. Hans ersättare i AIK-kassen blir HV-målvakten Daniel Larsson, som återvänder till Stockholm efter fyra år.
– Daniel är en stor målvaktstalang av internationell klass, säger sportchefen Anders Gozzi.

Igår blev Andreas Andersson klar som Fredrik Norrenas ersättare i Linköping. Även den andra ratade HV-målvakten, Daniel Larsson, blir kvar i Elitserien även nästa säsong.

Idag skrev han på för AIK, där han blir NHL-flyktande Viktor Fasths ersättare.

– Daniel är en stor målvaktstalang av internationell klass. Vi är övertygade att han tillsammans med vår målvaktstränare Stefan Persson kommer att utvecklas ytterligare, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Den 26-årige norrbottningen slog igenom som allsvensk målvakt i Hammarby säsongen 05/06 och fick elitseriekontrakt med Djurgården där genombrottet kom under andra säsongen i klubben när han blev given etta i laget och noterade 92,1 i räddningsprocent under säsongen, vilket också gav landslagsdebut.

Efter ett NHL-kontrakt med Detroit och två år i farmarlaget Grand Rapids har Larsson spelat i HV71 de två senaste säsongerna, men utan att fullt ut leva upp till förväntningarna. Bland annat har han fått inleda båda säsongernas slutspel som backup.

Larsson hade 92,1 i räddningsprocent den gångna säsongen och släppte in 2,20 mål per match.

– Daniel är en snabb och smidig målvakt som läser spelet bra. Han har en stark vinnarmentalitet och stor kapacitet. Daniel är i en bra ålder och det ska bli spännande och roligt att få jobba tillsammans med honom, säger AIK:s målvaktstränare Stefan Persson.

Text: Robert Pettersson