• Publicerat 23 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Går in med Michalek och Spezza

Det blir NHL-debut för Jakob Silfverberg i natt. Från Kanada kommer beskedet att den nyblivne svenske mästare går in i Ottawa Senators lag i den sjätte konferenskvartsfinalen mot New York Rangers. Och han gör det med två av lagets största stjärnor.

Efter ett slutspel som överträffade de flesta drömmar har Jakob Silfverberg lämnat Gävle, Brynäs och guldfirandet bakom sig. I går anslöt han till Ottawa Senators i NHL. Och nu står det klart att han debuterar i slutspelet när Senators har chansen att slå ut New York Rangers på hemmais i den sjätte konferenskvartsfinalen.

Silfverberg får dessutom fint sällskap i NHL-debuten. Enligt uppgifter som har nått hockeysverige.se från den kanadensiska huvudstaden går svensken in i Ottawas förstakedja med centern Jason Spezza och forwarden Milan Michalek.

Fyra i NHL:s poängliga
Spezza gjorde bägge målen för Senators när laget skaffade sin en 3-2-ledning i matcher via en 2-0-seger i Madison Square Garden i helgen. Under grundserien var han Ottawas bästa poängplockare med 84 poäng (34+50) på 80 matcher, en notering som gav honom fjärde plats i NHL:s poängliga.

Michalek var målbäst i Senators med sina 35 mål, hans klart bästa notering i karriären. Den 27-årige tjecken gjorde totalt 60 poäng på 77 matcher.

Jakob Silfverberg utsågs till det svenska slutspelets MVP förra veckan efter att ha skjutit 13 mål och svarat för 20 poäng på 16 slutspelsmatcher. Hans målnotering är den högsta i ett SM-slutspel. Daniel Alfredsson hade tidigare rekordet på tolv mål, Alfredsson som passande nog gör comeback för Ottawa i natt efter att ha missat tre matcher med en hjärnskakning.

Text: Uffe Bodin