• Publicerat 24 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kreider tog Rangers till avgörande match

Alla ögon riktades mot Jakob Silfverberg, men det var en annan nykomling som fick sista ordet. I sin fjärde slutspelsmatch sköt Chris Kreider målet som visade sig bli avgörande när New York Rangers tvingade fram en sjunde och avgörande match på hemmais.
– Han har skött sig enormt bra, säger coachen John Tortorella om rookien som blev amerikansk collegemästare för bara några veckor sedan.

Chris Kreider var New York Rangers förstaval i draften 2009. Sedan dess har den gänglige amerikanske powerforwarden gjort sig ett namn på Boston College samt i landslagssammanhang. Han spelade JVM både 2009 och 2010, där det blev ett guld respektive ett brons, samt deltog i A-VM i Slovakien förra året.

New York Rangers hade hoppats ha vänsterforwarden i truppen redan vid starten av årets säsong, men Kreider ville bli klar med skolan innan han skrev på ett NHL-kontrakt. Under det gångna året har 20-åringen därför tagit extra kurser för att kunna ta examen ett år i förväg.

Efter att Boston College tagit hem NCAA-titeln för ett par veckor sedan tog han chansen och skrev på för Rangers, bara för att begå sin NHL-debut i den tredje konferenskvartsfinalen mot Ottawa Senators.

”Har skött sig bra”
I natt spelade Kreider sin fjärde match för Rangers och kom att spela en avgörande roll när laget kvitterade serien till 3-3 via en 3-2-seger i Ottawa. Det återstod bara 41 sekunder av den andra perioden när han med sitt första NHL-mål satte 3-1 som i slutändan visade sig bli det matchvinnande målet.
– Det slog mig inte riktigt när det inträffade, men det känns naturligtvis jättebra nu när jag ser tillbaka på det, säger Kreider till blueshirtsunited.com angående sitt första NHL-mål.
– Men mest av allt är jag bara glad över att vi hittade ett sätt att vinna matchen.

Rangers coach John Tortorella har bara lovord till över för ynglingen.
– Han har skött sig bra, säger coachen John Tortorella till nhl.com.
– Han har spelat riktigt bra. Han spelade bra i förra matchen också, så han har gjort två bra matcher för oss nu.

Rangers, som även fick mål från Derek Stepan och Brad Richards, låg under med 0-1 efter första perioden innan tre raka mål i tredje perioden vände upp- och ned på tillställningen. Anton Strålman svarade för matchens enda svenskpoäng när han var involverad i förarbetet till Derek Stepans 1-1-kvittering i powerplay. Backen, som spelade 13.45, har fyra poäng (2+2) på sex matcher så här långt.

Carl Hagelin var tillbaka i laguppställningen efter sin tre matcher långa avstängning för sin armbågstackling på Daniel Alfredsson i match två. Han spelade 14.53 i comebacken.

Text: Uffe Bodin