• Publicerat 24 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Carlsson och Rohdin fyller på

Timrå värvar lite guldglans. I dag blev det klart att Brynäs nybakade mästarduon Jonathan Carlsson och Joachim Rohdin ansluter till den gångna säsongens elitseriejumbo.

Gemensamt för de båda nyförvärven är att de båda fick sparsamt med speltid i Brynäs den gångna säsongen. Backen Jonathan Carlsson satt bänkad under stora delar av SM-slutspelet medan Joachim Rohdin hade rollen som energispridare i fjärdekedjan, ofta med mindre än tio minuters speltid per match.

Carlsson, 23, är ursprungligen från Uppsala, men har representerat Brynäs under större delen av sin karriär. Han testade lyckan i Nordamerika säsongen 2009/10 innan han återvände efter spel i AHL och ECHL inför förra säsongen. Den gångna säsongen svarade han för en assist på 51 matcher.
– En spelare som med rätt utveckling kan bli en mycket viktig spelare för oss då han är ambitiös och har en bra karaktär, säger Timrås sportchef Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Rohdin, 20, sköt bara ett mål på 54 matcher under grundserien, men var effektivare i slutspelet där det blev tre mål på 17 matcher, varav två i den första finalmatchen mot Skellefteå. Totalt har han gjort 73 elitseriematcher för Brynäs under de senaste tre säsongerna.
– Rohdin är en bra skridskoåkare med ett bra skott som jag tror kommer att få sitt stora genombrott i vinter, säger Kent Norberg.

Text: Uffe Bodin