• Publicerat 24 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Någon vill hjälpa dem in i matchen”

Seger i säsongens hittills viktigaste match, men Henrik Lundqvist var ändå mer förbannad än glad efter New York Rangers 3-2-vinst mot Ottawa Senators. Anledningen: Ottawas kontroversiella reducering i slutminuten.
– Det skrämmer mig att de över huvud taget kan döma mål där, var en upprörd Lundqvists reaktion på målet.

Henrik Lundqvist stoppade 25 av 27 skott och utsågs till matchens andra stjärna när New York Rangers vann nattens måste-match mot Ottawa Senators. Efter slutsignalen var den svenske målvakten dock allt annat än på bra humör. Anledningen till det var Ottawas kontroversiella 2-3-reducering i slutminuten.

Jason Spezza tilldelades målet, men på reprisen kunde man se att forwarden Chris Neil försökte sparka in pucken innan den passerade mållinjen. Huruvuda Neil var på pucken som gick i mål med 39 sekunder kvar att spela lyckades varken domarna eller personalen i övervakningsrummet i Toronto fastställa. Därför valde domarna att döma mål.

”Ett skämt”
Henrik Lundqvist blev rasande över beslutet och dundrade sin klubba i ribban i vredesmod när slutsignalen gick. Han passade på att skrika några mer eller mindre väl valda ord åt domarnas håll innan han lämnade isen.
– Det är skämt, sade en upprörd Lundqvist till blueshirtsunited.com i omklädningsrummet efteråt.
– Jag ska blockera pucken och blir knuffad innan han sparkar in pucken. Det skrämmer mig att de över huvud taget kan döma mål där. Det gör mig fortfarande förbannad att de fick en chans. Någon vill bevisligen ha tillbaka dem i match och det gör mig upprörd.

Publiken i Ottawa reagerade också på situationen. Medan Rangers firade på isen skanderade åskådarna i Scotiabank Place ”Henrik sucks” om och om igen. Sådana hån behöver inte 30-åringen oroa sig för natten mot torsdag. Då spelar Rangers den sjunde och helt avgörande konferenskvartsfinalen mot Ottawa hemma i Madison Square Garden.

Text: Uffe Bodin