Återförenas med Mats Lindgren

Sedan länge har det varit klart att Roger Melin skulle lämna AIK efter säsongen. Idag gjorde klubben klart med sitt nya tränarnamn. Det blir Perra Johnsson tar över huvudansvaret och återförenas med Mats Lindgren.
– ”Perra” är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper, säger sportchefen Anders Gozzi.

Perra Johnsson och Mats Lindgren återförenas som tränarpar kommande säsong. Idag blev duon klar som nya AIK-tränare, tillsammans med den sedan tidigare klara assisterande tränaren Anders Hultin som hämtas upp från juniorlaget.

Johnsson och Lindgren coachade Skellefteå tillsammans under lagets två första säsonger efter elitseriecomebacken 2006-2008 innan Johnsson vände tillbaka till Färjestad och vann sitt andra SM-guld med klubben 2009. Det första vann han säsongen innan han flyttade till Västerbotten.

– Vi fortsätter att fokusera på det som gjort oss framgångsrika de senaste åren: lagbygget. ”Perra” är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper. Tillsammans med Mats och Anders är jag övertygad att AIK kommer ha stora möjligheter att ta nästa steg, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida.

– Mats och ”Perra” var framgångsrika när de ledde Skellefteå. De kompletterar varandra väl och delar synsätt på hockey. Anders är en duktig istränare som har haft stora framgångar med våra juniorlag.

Perra Johnsson har de två senaste säsongerna coachat Timrå, men lämnade klubben mitt under den gångna säsongen när han inte kände spelarnas förtroende längre.

Mats Lindgren å sin sida fortsatte vara assisterande tränare i Skellefteå fram till 2010 och har varit pojklagstränare de senaste åren.

Text: Robert Pettersson