Tyska backettan klar för två år

Färjestad har hittat vad man hoppas ska lösa backproblemet man hade i PP-spelet den gångna säsongen. Idag blev kanadensaren Chris Lee klar för klubben. Han sköt 45 poäng från sin backplats i tyska ligan den här säsongen.
– Vi har sett honom spela i tyska ligan och också fått mycket goda rekommendationer och är övertygade om att han kan tillföra mycket i det offensiva backspelet, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Färjestad hade ingen större lycka med målskyttet den gångna säsongen och hade bortsett från en stark höst av Magnus Nygren inget riktigt PP-ankare på backplats.
Nu hoppas man ha löst det problemet till nästa säsong och har gjort klart med Chris Lee från Mannheim.

– Vi har sett honom spela i tyska ligan och också fått mycket goda rekommendationer och är övertygade om att han kan tillföra mycket i det offensiva backspelet, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

Den 31-årige kanadensaren vann backarnas poängliga i DEL överlägset den gångna säsongen. Han sköt tretton mål och 32 assist på 52 matcher och var åtta poäng bättre än Richie Regehr och Andy Roach.

Säsongen var Lees andra i Europa. Han kom till tyska ligan och Köln 2010 innan han bytte till Mannheim till den här säsongen.

– Det ska bli intressant och spännande att få chansen i Färjestad och den svenska ligan. En riktig utmaning och jag hoppas kunna bidra till laget med mitt offensiva spel, säger Chris Lee själv.

I Nordamerika gick han via collegespel i fyra säsonger till två och en halv säsongs ECHL-spel innan han spenderade tre och en halv säsong i AHL. Den sista säsongen, 09/10 för Pittsburghs farmarlag Wilkes-Barre, blev också hans poängmässigt starkaste med 39 (9+30) poäng på 76 matcher.

Kontraktet mellan Lee och Färjestad löper över två år.

Text: Robert Pettersson

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.