Mästarbacken Regehr skrev på för två år

Modo har gjort klart med poängstarke backen Richie Regehr från tyska ligan, som igår blev tysk mästare med Eisbären Berlin.
– Vi har under en längre tid letat efter en offensiv rightback, så det känns jättebra att vi har kommit överens med Richie, säger general managern Markus Näslund.

Igår spelade Eisbären Berlin och Mannheim den femte och direkt avgörande finalen om det tyska mästerskapet. På ena sidan fanns Chris Lee. På andra Richie Regehr.

Idag har båda presenterats som nyförvärv i sina nya elitserieklubbar. Förloraren Lee till Färjestad tidigare idag, och mästaren Regehr till Modo.

– Richie är en högerskytt som är duktig i power play. Han har vunnit mästerskap och varit en av de bästa spelarna under flera säsonger i den tyska ligan, säger Modos general manager Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Den 29-årige kanadensaren, född i Indonesien, har spelat i tyska ligan sedan 2007. Först för Frankfurt, där han gjorde sin mål- och poängmässigt starkaste säsong av de fem han haft i tyska ligan. Då gjorde han 21 mål (bäst av alla backar) och 41 poäng.

De senaste fyra säsongerna har han spelat för Eisbären och varit en pålitlig poängproducent även där. Den gångna säsongen var han tvåa i backarnas poängliga – bakom Färjestadsförvärvet Chris Lee – med sina elva mål och 26 assist på 48 matcher.

Regehr har vunnit det tyska mästerskapet med tre gånger med Eisbären. Utöver i år vann blev han mästare både 2011 och 2009.

– Vi har under en längre tid letat efter en offensiv rightback, så det känns jättebra att vi har kommit överens med Richie, säger Markus Näslund.

Text: Robert Pettersson