Skrev på för Dif idag

Fredrik Bremberg är tillbaka i Djurgården igen. Efter tre år från klubben skrev han på för sin 16:e säsong med Dif.
– Vi vet alla vad ”Linkan” står för och kan, säger tränaren Challe Berglund.

Fredrik Bremberg är tillbaka hos Djurgården igen efter tre säsonger på vift. Idag skrev klubbens poängkung genom alla tider (501 poäng) på kontraktet som gör att han för första gången sedan början av 90-talet spelar i ligan under Elitserien i Sverige.

– Vi vet alla vad ”Linkan” står för och kan. Åldern till trots har han väldigt mycket kvar att ge. Det visade han inte minst för Timrå i Kvalserien där han gjorde det han ska göra hos också, vara en avgörande faktor i viktiga matcher. Det spelet har han fortfarande i sig, säger tränaren och sportchefen Challe Berglund till Difs hemsida.

38-åringen kommer därmed gå in på sin 16:e säsong i Djurgården sedan debuten 1990. Den säsongen, 90/91, var också den senaste gången han spelade i ligan under Elitserien i Sverige. Då var han utlånad en kort sejour till Nacka.

Sedan Bremberg lämnade Dif 2009 har han spelat för Atlant (fick sparken innan säsongen ens startat), Jokerit, HV71 och Timrå.

HV71 fick han lämna tidigt den gångna säsongen efter att aldrig riktigt kommit till sin rätt i klubben. I Timrå sköt han tio poäng på 23 matcher i ligaspelet och hade därefter åtta assist på nio matcher i Kvalserien.

Bremberg har blivit svensk mästare med Djurgården en gång (1991) och vunnit Elitseriens poängliga vid ett tillfälle, 06/07, då han även tilldelades Guldhjälmen som Elitseriens mest värdefulla spelare.

Text: Robert Pettersson