Efter fiaskosäsongen i Skellefteå vänder Fredrik Hynning hem till Stockholm. Nästa säsong kommer han spela för AIK.

– Fredrik är ännu en spelare med starka band till AIK och vi är väldigt glada att han väljer att komma hem. Fredrik kommer med sin frejdiga skridskoåkning och goda spelsinne passa bra i AIK. Tillsammans ska vi arbeta för att få tillbaka honom i den form som gjorde honom till landslagsspelare, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida.

28-åringen lämnade AIK 2004 för att spela elitseriehockey med Luleå och har varit elitseriespelare sedan dess. Först tre år i Luleå, därefter fyra år i Timrå innan han hamnade i Skellefteå den gångna säsongen och bara sköt ett mål och tre assist på 44 matcher och var poänglös i slutspelet.

Hynning har haft en elitseriekarriär som varit mycket upp och ner. Som bäst sköt han 43 poäng med Luleå 06/07 och hade dessutom en säsong med 36 poäng i Timrå (08/09), men har också två säsonger i Timrå som nästan helt förstörts av skador.

Hynning har vid två tillfällen representerat Tre Kronor i Euro Hockey Tour. Det har skett vid Channel One Cup 2006 och 2008.

Kontraktet löper över två år.

Text: Robert Pettersson