• Publicerat 27 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Blev klar för spel i natt

Han tackade nej till chansen att spela VM med lillebror Staffan på grund av ett husbygge i Detroit. I natt kom emellertid ett nytt besked: Niklas Kronwall ställer upp i VM, skriver Swehockey på sin webbsida.

31-åringen har en av sina bästa NHL-säsonger bakom sig och fanns för första gången i karriären på isen i grundseriens samtliga 82 matcher. Han satte också personbästa med 15 mål och hade totalt 36 poäng, hans tredje bästa notering i karriären.

Niklas Kronwall var med i de svenska landslag som vann både OS- och VM-guld 2006. Hans senaste landslagsframträdande kom i OS i Vancouver 2010.

Klar för VM-spel är även Brynäs lagkapten och MVP i slutspelet, Jakob Silfverberg. Det var redan på förhand bestämt att han skulle ansluta till landslaget om hans Ottawa Senators åkte ur slutspelet, vilket man gjorde i natt.

Huruvida han får sällskap av backen Erik Karlsson återstår att se.

Text: Uffe Bodin