• Publicerat 29 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ekholm inte säker på VM-biljetten

Han har hunnit testa på NHL-spel, bli bofast i landslaget och vunnit SM-guld med Brynäs. Trots det kan inte Mattias Ekholm känna sig säker på en VM-plats efter Tre Kronors svaga insats i Kajotbet Hockey Games.
– Det har varit kämpigt, det har varit jobbigt kan man säga. Jag har inte kommit upp i flåset riktigt och har inte haft de här riktiga uppåkningarna, säger han till SVT om sin egen insats i turneringen.
– Upp och ned kan man väl säga.

Ekholm kom direkt till Tjeckien efter Brynäs guldfirande hemma i Gävle. Det innebar en liten omställning för 21-åringen.
– Jag tycker jag kom in ganska bra. Det var ett grattis från grabbarna och sedan var det glömt. Det har inte varit så jättesvårt, menar dalmasen som inte vågar ge ett rakt svar på frågan om han är med i VM-premiären mot Norge på fredag.
– Vi får hoppas, men det är upp till Pelle. Jag vill inte sia faktiskt.

Text: Uffe Bodin