• Publicerat 29 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Bekräftad av IIHF

Tre Kronor får ännu ett tungt tillförskott inför VM. På söndagen kom beskedet att Daniel Alfredsson kommer till Sverige på onsdag för att ansluta till den svenska truppen.

Förbundskapten Pär Mårts behövde inte sura speciellt länge över den tunga helgens dåliga resultat i Tjeckien. Några timmar efter 1-4-förlusten mot Finland meddelade Daniel Alfredsson att han kommer att ställa upp i VM.

Internationella ishockeyförbundet meddelar via sin informationsdirektör Szymon Szemberg att Alfredsson ansluter till den svenska truppen på onsdag, två dagar innan VM-premiären mot Norge i Globen.

39-årige Alfredsson har en stark NHL-säsong bakom sig och gjorde 27 mål och 59 poäng i grundserien för Ottawa Senators. I slutspelet missade lagkaptenen han tre matcher på grund av den hjärnskakning han ådrog sig efter Carl Hagelins armbågstackling i den andra konferenskvartsfinalen mot New York Rangers. Alfredsson svarade för två mål i den serien.

Fem nya NHL-spelare med mot USA
Samtidigt som beskedet om Alfredssons medverkan i VM kom passade Tre Kronors lagledning på att rensa i truppen för att ge plats åt de NHL-spelare som anländer till Stockholm i morgon för att delta i tisdagens träningsmatch mot USA i Gävle.

Med på isen i den matchen kommer Niklas Hjalmarsson, Loui Eriksson, Viktor Stålberg, Marcus Krüger och Jakob Silfverberg att finnas. Samtidigt står det klart att Mattias Karlsson, Patrik Lundh, Linus Omark, Johan Harju och Jonas Andersson får lämna den svenska truppen.

Gabriel Landeskog, som lämnade mötet med Ryssland med en skada i lördags, finns inte angiven i truppen som ska möta USA. Han vilade mot Finland på söndagen och kommer att vila även på tisdag.

Text: Uffe Bodin