• Publicerat 29 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Eberle avgjorde på straffar

Schweiz, med bara tre NHL-spelare i laget, var en hårsmån från att besegra Kanada i söndagens träningsmatch i Fribourg. Det återstod nämligen bara en enda sekund av den tredje perioden när Edmontons forward Jordan Eberle kvitterade matchen till 1-1

Samme Eberle blev sedan straffhjälte för Kanada genom att göra det enda mål i straffläggningen.

Schweizs mål gjorde av Daniel Rubin med 1.53 kvar av den tredje perioden.

Kanadas drabbades av en skada på Montréals back P.K. Subban. Han utgick efter en kollision med den schweiziske NHL-backen Luca Sbisa. VM ska inte vara i fara för Subban, men enligt den kanadensiske coachen Brent Sutter lär han tvingas vila ett par dagar.

Kanada ställde upp med Edmontons målvakt Devan Dubnyk mellan stolparna. Han stoppade 29 av 30 skott. Kanada har även Carolinas förstakeeper Cam Ward i sin VM-trupp.

Text: Uffe Bodin