Och Daniel Josefsson värvas in

AIK fick på onsdagen klart med förlängning av kaptenen Dick Tärnströms kontrakt. Man värvar dessutom in Daniel Josefsson från krislaget Malmö.
– Dick gjorde sin kanske bästa säsong i elitserien och är med sina ledaregenskaper viktig för oss, säger Anders Gozzi.

Det blev en bra onsdag för AIK:s bakre led. Kaptenen Dick Tärnström valde att förlänga sitt kontrakt med en säsong och man gjorde dessutom klart med krislaget Malmös back Daniel Josefsson.

– Dick gjorde sin kanske bästa säsong i elitserien och är med sina ledaregenskaper viktig för oss. Det känns givetvis otroligt kul att Dick fortsätter, säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

37-årige Tärnström sköt åtta mål och 18 assist på 48 matcher under den gångna säsongen, tio poäng mer än han gjorde under sin elitseriecomeback säsongen innan.
Tärnström har varit kapten för AIK sedan 2008 när han vände hem till klubben efter NHL-spel.

30-årige Josefsson gör elitseriecomeback efter ett års uppehåll i Malmö. Han spelade fyra raka säsonger i Elitserien, tre i Södertälje och en i Modo, innan han flyttade till Malmö.

– Daniel är en väldigt bra skridskoåkare och duktig defensiv back. Det är en rutinerad kille som är bra tränad. Han har många kvaliteter som vi hoppas kunna utveckla tillsammans i AIK, säger Gozzi.

Text: Robert Pettersson