Det blir AIK-reserven Markus Svensson som ersätter Andreas Hadelöv som backup till Joacim Eriksson i Skellefteå nästa säsong.

– Vi ser Markus som en lovande målvakt och hoppas att han ska trivas och utvecklas bra hos oss, välkomnar sportchefen Lars Johansson till Skellefteås hemsida.

27-åringen gjorde sin första elitseriesäsong den gångna säsongen när han spelade elva matcher för AIK och stoppade 90,4 procent av skotten och släppte in 3,09 mål per match. Han fick även spendera en del tid i Allsvenskan under säsongen och var utlånad till både Oskarshamn och Almtuna.

– Han har en stor uppsida och jag tror att det finns mer att hämta. Han har varit duktig i vinter men har fått stå i skuggan av Fasth. Jag tror att han kommer att bilda ett härligt målvaktspar med Jocke i vinter, säger klubbens målvaktstränare Krister Holm.

Smålänningen har tidigare spelat allsvenskt med Oskarshamn och Malmö under flera säsonger.

Kontraktet löper över två säsonger.

Text: Robert Pettersson