• Publicerat 9 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kronwall tackade ja till Jaroslavls anbud

Den 7 september förolyckades hela Lokomotiv Jaroslavls lag i en flygolycka. I höst ska klubben göra comeback i KHL. Med i den uppbyggnaden kommer Tre Kronors back Staffan Kronwall att vara.
– Det känns som en stor ära och det kändes någonstans rätt i hjärtat att haka på det där tåget och bygga upp klubben igen, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM Hockeysverige.se publicerade uppgifterna om Staffan Kronwalls nya klubbadress tidigare på onsdagen. Efter 5-2-segern mot Tyskland i VM bekräftade han att han kommer att flytta till Jaroslavl och vara med om att bygga upp Lokomotiv, som tvingades ställa in sin KHL-säsong efter den fasansfulla flygolyckan som bragte 44 människor om livet, däribland Stefan Liv.
– Det stämmer. Det blev klart här i går kväll med de sista detaljerna och jag tog det slutgiltiga beslutet då, säger Staffan Kronwall.

29-åringen spelade den gångna säsongen för Severstal Tjerepovets i KHL. Han trivdes i klubben och var sugen på att stanna, men när anbudet från Jaroslavl kom var han inte sen att ändra sig.
– Det var känslomässigt bara att få samtalet och veta att de var intresserade. Det känns som en stor ära och det kändes någonstans rätt i hjärtat att haka på det där tåget och bygga upp klubben igen, säger Kronwall
– Jag får rysningar bara jag tänker på det och det ska bli jättspännande. Jag trivdes jättebra i min klubb som jag var i förra året och det stod egentligen mellan att vara kvar och åka hit, men jag kände någonstans att det här var något jag måste göra. Det kändes rätt i hjärtat.

Hur tror du det kommer att kännas att åka ut på isen?
– Jag vet hur känslomässigt det var när det hände, det var landssorg och till och med världssorg bland alla hockeyspelare. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, men det kommer att bli känslomässigt för både spelare, ledare och alla som är i hallen där.

Mot Tyskland fick Staffan Kronwall debutera som forward för att fylla luckan efter skadade Joel Lundqvist. Det blev emellertid bara ett fåtal byten i den positionen. I tredje perioden matchades han mer och mer som back igen.
– Jag tyckte det gick okej att spela forward. Jag försökte avlasta våra bättre spelare och få lite fysik. Jag fick in nån tackling där också, så det gick helt okej, säger Kronwall.

Text: Uffe Bodin