Daniel Brodin gör som John Norman efter Djurgårdens degradering till Allsvenskan.
Han drar till Finland.

Norman valde spel i Kärpät. Brodin blev i sin tur klar för Ässät från Björneborg på torsdagen, meddelar klubben via sin hemsida.

Den 22-årige anfallaren hade en tung säsong ifjol efter att ha varit JVM-spelare 2010 och landsmansman under säsongen 10/11 fick han finna sig i att bitvis vara petad under säsongen och svarade bara för sju poäng på 46 matcher.

Nu söker han en vändning på karriären i Ässät, som var ett notoriskt bottenlag mellan 1998 och 2010 så när som på den finalförlust man åkte på 05/06 mot HPK, men har de senaste säsongerna varit ett lag för de övre regionerna. Den gångna säsongen slutade man femma och året innan tvåa, men har fått ge sig i kvartsfinal båda säsongerna.

Brodin blir den tionde svensken i klubbens historia.

Text: Robert Pettersson