Zäta missnöjd med domarinsatsen

Inför tredje perioden i kvällens match mot Ryssland stod det 3-3 på jumbotronen. Globen kokade och stämningen var på topp, men dryga timmen senare slog vredet till.

STOCKHOLM. Sverige fick idag ett kämpigare motstånd som låg på hårdare än tidigare motståndare. Efter halva matchen hade värdnationen krigat till sig en tvåmålsledning, men därefter gick det enbart utför. Ryssland slog in sex raka mål och vann slutligen med 7-3, en siffra Henrik Zetterberg var mindre nöjd med.

Stor fokus låg på domarinsatsen, som enligt Zetterberg var under all kritik.
– Vi har ju inte alla världens bästa spelare här, men många av dem är här, och då tycker jag vi ska ha världens bästa domare också. Det har vi absolut inte haft såhär långt.

”Solklara utvisningar”
Det smutsiga spelet ledde till en och annan dust på isen, och en smäll i Rysslands målgård träffade Johan Franzén så illa att han tvingades bryta matchen.
– Det är de här solklara utvisningarna som går lite över styr som de borde ta. Att missa en filmning eller en liten hakning kan man ta, men när spelare kan bli allvarligt skadade måste de ta.

Avslutningsvis fick Zetterberg chansen att kommentera Evgeni Malkin, som ikväll stod för tre mål och två assist, och valde att lägga in en gliring om diving-fasonerna.
– Han är en gudabenådad hockeyspelare, lite dålig balans ibland men… Han är fantastisk när han är på humör, och det är han idag. Han briljerar väldigt bra offensivt.

Text: Isabel Boltenstern