• Publicerat 11 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Djurgårdaren klar för Ottawa

Som hockeysverige.se rapporterade härom dagen blir det spel i Nordamerika för Fredrik Claesson kommande säsong. Sent i går kväll meddelade Ottawa Senators att de hade skrivit ett treårskontrakt med djurgårdsbacken.
– Han kommer att inleda säsongen i AHL, säger Ottawas assisterande general manager Tim Murray.

Tanken var egentligen att Ottawa Senators skulle låta Fredrik Claesson stanna i Sverige och spela elitseriehockey en säsong till. Det finns emellertid två anledningar till att klubben väljer att plocka över backen redan till nästa säsong. För det första att Djurgården åkte ut elitserien, för det andra att Senators klubbledning tycker att 19-åringen fick tillräckligt mycket speltid i elitserien den gångna säsongen för att vara redo att flytta till Nordamerika.

Till Ottawa Senators webbsida säger den assisterande general managern Tim Murray att Claesson ha tagit fina steg i sin utveckling det senaste året.
– Han spelade i ett lag som inte var särskilt bra i Djurgården, men jag tror att det hjälpte hans spel. Det tillät honom att få istid i många olika situationer. Han spelade regelbundet mot män i en liga som är ganska bra, tycker Murray.
– Genom att spela för det där laget och inte bli begravd någon annanstans har hans utveckling snabbats på. Det har gett honom självförtroende att göra den här flytten och inleda nästa säsong i Binghamton (farmarlaget i AHL, reds. anm.).

Fredrik Claesson spelade 47 matcher i elitserien och noterades för ett mål och sex assist. Han var även med och vann JVM-guld med Juniorkronorna i en turnering som han lämnade poänglös.

Tanken från Ottawas sida är att Claesson beger sig till Kanada i augusti och gör sig redo för säsongen genom att bland annat delta i den årliga rookieturnering som flera NHL-lag ställer upp i.

Text: Uffe Bodin