Under dagens gång kommer hemsidan uppdateras med aktuella bilder från Globen, Hovet och allt som hör VM till. Välkomna bakom kulisserna!


12.00 – Klockan har slagit lunch och samtliga lag som ska spela match har hunnit värma på is. Ute på torget är det ganska bra ståhej, och våra norska grannar firar redan nationaldagen för fullt. Det är ett virrvarr av norska flaggor, öl och vikingahjälmar på uteserveringarna.

Gladare än alla norrmän tillsammans är bröderna Calle och Viktor Behm. De har precis träffat Gabriel Landeskog och fått vars en signerad klubba av idolen.

* * *


13.00 – Vikingahjälm, check. Norska flaggor, check. Öl, check. Allt är i sin ordning även denna timme! Det ryktas om att de norska och ryska spelarna är på ingång, och deras match startar alltså om knappt två timmar.

* * *


14.00 – När man tror att man sett allt finns det ytterligare en konstig grej att finna: träningsburen. Mellan Globen och Hovet är denna spartanska ”träningslokal”, och här pågår just nu Rysslands uppvärmning. På min sida avspärrningen står 20 imponerade volontärer och tittar storögt på stjärnorna, och mest starstruck blir de av Malkin, Datsiuk och det nya tillskottet Ovechkin.

* * *


15.00 – Matchen har hunnit starta, och Ovechkin presenterade sig med att göra dagens första mål. Per-Åge Skröder kvitterade därefter, för att sedan skåda Popov näta sitt friläge. Det är den sekvensen ni kan skåda här ovanför!

* * *


16.00 – I pausen mellan andra och tredje perioden fick jag en minut med Hanna Westrin. Till vardags pluggar hon PR i Jönköping och är dessutom HV71:s eminenta pressvärdinna, och det var i Kinnarps Arena hon blev scoutad till VM-uppdraget.
– Min primära uppgift är att hålla i presskonferenserna, men det händer att jag får extraknäcka som golfbilsförare när spelarna måste ta sig snabbt från Hovet till Globen, säger hon med ett skratt.

* * *


17.00 – Och här har vi honom i egen hög person, Alexander Ovechkin. Såhär ser det ut i mixed zone efter sammandrabbningarna, och spelarna går i en trevlig cirkel för att möta media. Första tjing har TV-kanalerna, sedan radio och längst ner i hierarkin finner vi skrivande press. Eller nja, ytterligare ett steg under huserar vi fotografer som får kriga fram mellan armar, ben och vassa armbågar.

* * *


18.00 – Spelarna har anlänt, och precis som förra gången var de välklädda. När Jonas Brodin och Viktor Stålberg såg kameralinsen körde de en akutfix på frisyrerna för att få den rätta touchen. Bra där, pojkar!

* * *


19.00 – De hårt slitande vargarna på Hockeysverige behövde fylla på energinivåerna, och vad passar då bättre än en sockerkick utan Guds nåde? Under uppladdningen till Göteborgsvarvet hade Uffe Bodin snaskuppehåll i en hel månad, och äter nu allt som kommer i hans väg. Här gräver han runt efter de godaste bitarna på Jam-Jam.

* * *


20.00 – Matchen är igång! Peter Sibner har bitit ner sina naglar hela vägen in till skinnet, och han jämrar sig om hur nervös han är. För att skapa en så kallad ”win-win situation” har han bettat en slant på Tjeckien, och menar nu att han blir glad oavsett resultat. Kanada och USA packar i skrivande stund sina trunkar för denna gång, och kvar blir en rätt färglös turnering, kan tyckas. Å andra sidan heter det ju att bästa man må vinna, och tydligen var det inte våra vänner i väst som var just det.

* * *


21.00 – Wikegård och Jihde den äldre håller låda för er där hemma, och trots att jag inte hör ett knyst av vad de säger antar jag att det är som vanligt, det vill säga att Wikegård eldar på och Jihde försöker rädda upp situationen. Det finns ett kul klipp från Partaj som illustrerar deras personkemi ganska bra, så nu i pausvilan kan ni ta en titt genom att klicka HÄR.

* * *


22.00 – Matchen är i full gång och noterbart är Sveriges tryck – både på isen och läktaren. På bild: Johan Larsson laddar skott.

* * *


23.00 – Kvällen har som bekant slutat i antiklimax. Stämningen som byggts upp efter Sveriges kvittering var otrolig, och plattfallet som kom med mindre än minuten kvar gjorde förbaskat ont. Baksmällan uppenbarade sig mitt under festens gång, kan man säga. VM är över för Sveriges del.

Text: Isabel Boltenstern