• Publicerat 19 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tre klubbar uppges jaga Brunner

Han var poängkung i den schweiziska ligan och gjorde dessutom flest poäng av alla schweizare i VM. Nu kan Zugs forwardsstjärna Damien Brunner vara på väg till NHL.

Tampa Bay Lightnings general manager Steve Yzerman bekräftade härom dagen för St. Petersburg Times att de har intresse för den kreative forwarden. Samma sak ska enligt tagesanzeiger.ch gälla Detroit Red Wings och Dallas Stars.

Brunner svarade för 60 poäng (24+36) på 45 matcher för Zug den gångna säsongen och utsågs till ligans främsta forward. Han vann dessutom poängligan i slutspelet med sina 14 poäng (3+11) på nio matcher. I VM, där schweizarna inte lyckades ta sig vidare till kvartsfinal, blev det sju poäng (3+4) på sju matcher.

Text: Uffe Bodin