Esa Pirnes klar på två år

Robert Rosén lämnar, men AIK har snabbt hittat en ny center. Idag gjorde man klart med finländaren Esa Pirnes.
– Vi har jagat en spelskicklig center och med Esa får vi det, säger sportchefen Anders Gozzi.

Robert Rosén lämnar AIK får Växjö och stockholmarna var inte sena med att presentera ett nytt namn. Redan samma dag som Rosén officiellt blev klar för Växjö, presenterade AIK Esa Pirnes, som skrivit på för två år.

– Det känns väldigt bra att Esa väljer AIK. Vi har jagat en spelskicklig center och med Esa får vi det. Han är en duktig passningsspelare och kommer bland annat bli viktig i powerplay, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida.

35-åringen, som spelat två säsonger i Färjestad där han sköt 81 poäng på 95 matcher i Elitserien mellan 2006 och 2008, kommer närmast från spel i schweiziska Zug där han gjorde 26 poäng på 29 matcher den gångna säsongen.

Den NHL-meriterade finländaren har efter sina två säsonger i Färjestad även hunnit med att representera Atlant i KHL och Jokerit i FM-ligan

Text: Robert Pettersson