Skrev på för fem år

Poängkungen Robert Roséns övergång från AIK till Växjö är nu helt klar efter en längre tids spekulationer, pajkastning och förhandling.
– Det känns jättebra att vara tillbaka i Växjö igen.

Han fick sitt stora genombrott under säsongen som gick. Robert Rosén lämnade Modo för AIK och vann hela Elitseriens poängbörs med sina 60 poäng (21 mål) på 55 omgångar.

Trots, eller kanske på grund av, ett år kvar på kontraktet har han varit vårens mest omtalade spelare efter att säsongen tog slut.

På måndagen blev allt klart med hans flytt från AIK tillbaka till Växjö, klubben han kom till från Alvesta 2005 och lämnade som poängkung 2010 för Modo.

Kontraktet är skrivet över fem år.

– Under de förutsättningar som Robert kom tillbaka till oss så kändes det viktigt för oss och alla inblandade att visa att vi bygger den här organisationen långsiktigt. Både vi och Robert ville skriva ett längre kontrakt, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

AIK får, enligt Smålandsposten, fem miljoner för att släppa sin poängkung till Växjö. För Växjös del sparas däremot en hel del av summan in via att Rosén spelar för en avsevärt lägre lön första året på kontraktet.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i Växjö igen och att allt löst sig, säger Robert Rosén till Sveriges Radio P4 där han även berättar om den främsta orsaken till varför han bryter upp med AIK och flyttar hemåt igen.

– Min tjej har epilepsi och mått dåligt vid sidan av, och då har jag också mått dåligt och inte haft full harmoni utanför hockeyn och det är det som ligger till grund för allt.

– Det kändes bäst att det är det bästa för oss. För henne och för mig. Hitta tillbaka till tryggheten i och med att vi har familj och släkt nära som kan vara med och hjälpa till och supporta.

Enligt Växjös hemsida är AIK och Växjö överens om att Rosén inte kommer spela i Växjös två första matcher mot AIK på Hovet den kommande säsongen.

Text: Robert Pettersson