Klar för två år

På tisdagen blev det klart. Bomben briserade och Linus Klasen skrev på ett tvåårskontrakt med Luleå.
– Linus Klasen är en spelare med fantastiska hockeykvaliteter som kommer att hjälpa Luleå Hockey med sitt fina och kreativa spel, säger tränaren Jonas Rönnqvist.

Efter uppbrottet med Malmö och kaossäsongen där väljer Linus Klasen ett lite mer oväntat val för att försörja sin familj.
Han flyttar norrut så långt han kan för att spela elitseriehockey. Han kommer spela för ligasegrarna Luleå.

– Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss Linus Klasen som är en mycket skicklig forward och en poängstark spelare – en absolut spetskompetens i powerplay, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till Luleås hemsida.

26-åringen, som var sjua i Elitseriens poängliga 09/10 med isna 51 poäng på 51 matcher, återvände till svensk hockey efter ett år i AHL och valde Malmö den gångna säsongen och hade ett poängmässigt likvärdigt facit som i Elitserien två år tidigare – 50 poäng på 51 matcher.

– Jag har gjort mitt val av Luleå Hockey utifrån sportsliga grunder och valt en klubb där jag tror att jag kan utvecklas mest som hockeyspelare. Det är framförallt tränarna och organisationen som har haft en stor betydelse för mitt val då många spelare fått en bra utveckling där tidigare, säger Linus Klasen själv.

Klasen har gjort 114 poäng på sina tidigare 156 elitseriematcher med Södertälje.

– Linus Klasen är en spelare med fantastiska hockeykvaliteter som kommer att hjälpa Luleå Hockey med sitt fina och kreativa spel. Jag ser därför fram emot att jobba med Linus och är säker på att vi skall kunna lyckas tillsammans i Luleå Hockey, säger tränaren Jonas Rönnqvist.

Text: Robert Pettersson