• Publicerat 25 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Warg och Hult flyttar på sig

Backen Tommy Wargh har tillbringat de tre senaste säsongerna i den ryska hockeyn. Nu blir det en fjärde. På fredagen kom beskedet att 25-åringen skrivit på för HK Rubin Tiumen i den ryska andraligan VHL.

Ex-modoiten blir inte ensam svensk i klubben. Klar för spel i Tiumen är även André Hult, som spelade för Donbass Donetsk i samma liga under delar av den gångna säsongen.

Wargh kommer närmast från spel i KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg, där han hamnade efter att ha släppts av Jugra Chanty-Mansijsk under säsongen. Wargh gjorde totalt tre assist på 22 KHL-matcher för de båda klubbarna.

Hult, 24, har spelat i Ryssland sedan 2008 då han representerade Bofors. I fjol inledde han säsongen i KHL-nykomlingen Lev Poprad, men flyttades ned i farmarlaget SKP Poprad innan han flyttade till Ukraina och Donetsk.

Text: Uffe Bodin