• Publicerat 28 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Fantastisk spelförmåga”

Rögle plockar ännu en spelare över sundet. Nu står det klart att den danske forwardstalangen Thomas Spelling ansluter till elitserienykomlingen. 19-åringen kommer närmast från danska mästarna Herning, där han snittade över en poäng per match i både grundserie och slutspel.
– Thomas är en dansk stortalang som jag har varit intresserad av under en längre tid. Jag ville ha hit honom redan till vårt hockeygymnasium för tre år sedan men han valde då att stanna kvar hemma i Herning, säger Rögles sportchef Pelle Svensson i ett pressmeddelande.
– Jag var inne och tittade på danska slutspelet i år vid ganska många matcher och Thomas skiljde sig från mängden tycker jag. Han har spets med ett skönt klipp i skottet.

Thomas Spelling företrädde även Danmark under JVM i Calgary och Edmonton. Där svarade han för ett mål och fyra poäng på sex matcher innan danskarna åkte ur A-gruppen.

I Herning var Spelling tvåa efter Västeråsbekantingen Jason Walters i poängligan under grundserien. Han svarade för 37 poäng (21+16) på 33 matcher. I slutspelet var han hela danska ligans främsta spelare med tio mål och lika många assist på 17 matcher.

Kontraktet med Rögle är skrivet på två år och klubben ser den unge dansken som en A-lagsspelare.

Text: Uffe Bodin