• Publicerat 28 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev på för New York Islanders

Provspelet hos New York Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers var lyckosamt. Nu står det klart att dalmasen John Persson från Mora får ett NHL-kontrakt. 20-åringen har skrivit på för tre år.

Han flyttade till Nordamerika och WHL-laget Red Deer Rebels redan som 17-åring i hopp om att det skulle leda honom till ett NHL-kontrakt. Det har det gjort.

En och en halv vecka efter sin 20:e födelsedag står det klart att John Persson kommer att spela i New York Islanders organisation kommande säsong. Forwarden från Mora ska enligt Red Deer Rebels twitterkonto ha undertecknat ett treårskontrakt med Islanders, som draftade honom femte rundan förra sommaren.

Fick spela i Calder Cup
Kontrakteringen kommer efter att Persson provspelat för Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers i AHL sedan Red Deer Rebels missat att ta sig till WHL-slutspel. Det var ett lyckosamt provspel för Persson, som gjorde åtta poäng (4+4) på tolv matcher och fick spela två matcher i slutspelet Calder Cup, där Sound Tigers åkte ut mot New York Rangers farmarlag Connecticut Whale.
– Han gick rakt in i laget och visade verkligen att han hörde hemma där. Han hamnade i en bra lina där han gjorde grisgörat. Jag vet att coacherna var väldigt nöjda med honom, har lagkamraten David Ullström sagt till hockeysverige.se om John Perssons insats i AHL.

John Persson gjorde tre säsonger för Red Deer Rebels, dit han kom från Mora 2009. På 200 WHL-matcher sköt han 63 mål och 130 poäng.

Text: Uffe Bodin